<

Woestduinweg 4

€ 780.000,- k.k.

Verkocht

Woestduinweg 4

Vogelenzang

€ 780.000,- k.k.

Bouwjaar 1902

Woon opp. 135 m2

Perceelopp. 694 m2

Slaapkamers 5

Badkamers

Garages 1

Type Eengezinswoning

Status Verkocht

Plaats Vogelenzang

Beschrijving

Uniek wonen op landgoed Leyduin: vrijstaand woonhuis met garage gelegen in natuurgebied.

Tegen duinhelling gelegen voormalige dienstwoning, onderdeel van het landgoed Leyduin. De woning is gebouwd in 1902 en verkeert in eenvoudige staat van onderhoud en dient te worden gemoderniseerd. Het betreft een recht van erfpacht (canon €10.125,– per jaar) en afhankelijk opstalrecht.

Indeling:
Parterre: entree, vestibule; voorkamer (circa 17m²) met kasten en voormalige bedstee; woonkamer met open keuken (totaal circa 31m²); hal met toegang tot kelder (circa 11m² en hoogte 1.85m); hal met c.v.-ruimte en toegang tot toilet en eenvoudige badgelegenheid.
Verdieping: overloop, 5 (slaap)kamers; toiletruimte met wastafel (indeling verdieping eenvoudig te wijzigen).
Vliering: bergvliering.

Bijzonderheden
Gezien de ligging midden in de natuur is het van grote waarde voor verkoper dat bewoner(s) beseffen dat harmonie met de omgeving van groot belang is. Verkoper is op zoek naar kandidaten die zoveel mogelijk de landschappelijke waarde en kenmerken respecteren en hier als zodanig mee omgaan. Derhalve zullen in de koopakte bepalingen en regelingen worden opgenomen om dit te waarborgen. Het is uitdrukkelijk verboden om op welke wijze dan ook het pand uit te bouwen of te vergroten behoudens de in de voorwaarden aangegeven mogelijkheden. Tevens is er een zelfbewoningsplicht van toepassing: de koper zal zelf ook daadwerkelijk de hoofdbewoner zijn. Het pand zelf is geen monument.

Algemeen
Richtprijs: €780.000,– (verkoop bij inschrijving)
Kadastrale gegevens: gemeente Bloemendaal sectie H nummer 509, groot 694m²
Perceel: perceeloppervlak totaal 694m2
Woonoppervlakte: circa 135m2
Inhoud woning: circa 560m3
Bouwjaar: 1902
Onderhoud: redelijk
Erfpacht: €10.125,– per jaar.
Looptijd: 30 jaar, jaarlijkse indexering
Vanaf-prijs opstal: €330.000,–
Erfdienstbaarheden: zoals opgenomen in de (concept)akte.
Waarborgsom: €78.000,–, te stellen uiterlijk 10 augustus 2022
Notaris: transport via Batenburg Notarissen; Spanjaardslaan 7 bg, (2012NR) Haarlem
Gunning: voorbehoud van gunning. Landschap Noord Holland zal met de twee meest goede partijen persoonlijk in overleg gaan alvorens over te gaan tot gunnen. Gunning vindt uiterlijk 29 juli 2022 plaats.
Oplevering: in overleg nader te bepalen doch uiterlijk 4 november 2022.
Inschrijving: koper dient ingevuld biedingformulier voor sluitingsdatum in een gesloten enveloppe met hierop vermeld “inschrijving Woestduinweg 4 te Vogelenzang” aan te bieden bij Batenburg Notarissen te Haarlem.
Sluitingsdatum inschrijving: 21 juli 2022 12.00 uur
Kosten: de kosten voor overdracht zijn voor rekening koper, waaronder overdrachtsbelasting, notariskosten, opmaak koopakte, inschrijving etc.

Leyduin is een uniek landgoed in Vogelenzang, gemeente Bloemendaal. Het wordt beheerd door Landschap Noord Holland. Het complex van de historische buitenplaats Leyduin ligt grotendeels in de gemeente Bloemendaal. Een deel van de historische tuin- en parkaanleg ligt echter in de gemeente Heemstede. Ooit gebruikten rijke families Buitenplaats Leyduin alleen als zomerverblijf. Onder de noemer Leyduin vallen enkele buitenplaatsen die nu als een geheel worden beheerd: Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin.

Buitenplaats Leyduin (inclusief Vinkenduin en Woestduin) is Europees beschermd als Natura-2000-gebied. Het ligt in de binnenduinrand maar is geen onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (of Hollandse Duinen, zoals het ook wel wordt genoemd). Elk Natura-2000-gebied is tevens onderdeel van het Natuur Netwerk Nederland (NNN), wat voorheen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) heette.

Het gedeelte Leyduin is als voormalige buitenplaats en cultuurhistorisch landschap een Rijksmonument; Vinkenduin en Woestduin zijn dat niet. Woestduinweg 4 valt niet onder het gedeelte Leyduin maar onder het gedeelte Vinkenduin.
De gehele buitenplaats Leyduin (inclusief Vinkenduin en Woestduin) is gerangschikt onder de Natuurschoonwet (NSW-status). Voor recreatie is de buitenplaats Leyduin opengesteld tussen zonsopgang en zonsondergang, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Dat is een vereiste vanuit de NSW-status. Het huis Woestuinweg 4 is altijd en onbelemmerd bereikbaar (bestemmingsverkeer).

De oudste vermelding van Leyduin (dan nog een hofstede) dateert uit 1596. Op Oud-Woestduin is een voormalige paardenrenbaan gelegen. Je kunt er midden op de dag reeën ontmoeten. Er zijn stukken waar de adelaarsvarens manshoog staan. De variatie aan boomsoorten is groot. Hier en daar stuit je op merkwaardige restjes van oude tuinen. Richting Leyduin zijn er wat heuveltjes begroeid met beuken en velden lelietjes-van-dalen, met op het hoogste punt een romantische belvedère. Onderlangs stroomt langs een speelweide een oude duinrel.

Details

LiggingenAan bosrand, Aan rustige weg
TuintypenTuin rondom
Parkeer faciliteitenOp eigen terrein

VoorzieningenContact opnemen

Heb je interesse en wil je een bezichtiging inplannen? Of heb je een vraag over de woning? Vul het onderstaande formulier in en we proberen binnen 1 werkdag contact met je op te nemen.

    Het team van Parkhage