<

Nekkerweg 10

€ 995.000,- k.k.

Verkocht

Nekkerweg 10

Noordbeemster

€ 995.000,- k.k.

Bouwjaar 1821

Woon opp. 211 m2

Perceelopp. 9.500 m2

Slaapkamers 4

Badkamers 1

Garages

Type Landhuis

Status Verkocht

Plaats Noordbeemster

Beschrijving

EEN HUIS OM VERLIEFD OP TE WORDEN OP EEN PLEK OM VAN TE HOUDEN

Prachtig en vrij gelegen, rietgedekt landhuis met bijgebouw gelegen op 9.500 m2 eigen grond. Heerlijke plek met veel privacy, prachtige vergezichten, een oude hoogstamboomgaard, moestuin, siertuin en 6.000 m2 weiland.
Via de brug is het terrein bereikbaar en biedt mogelijkheid voor het parkeren van 8 auto’s. De woning is gebouwd in 1821 (conform BAG) en is na de uitgebreide renovatie in 1996 keurig onderhouden.

De omgeving:
Welkom in de oudste polder van de wereld! De Beemster in Noord-Holland is een schoolvoorbeeld van hoe Nederlanders grote delen van hun land hebben drooggelegd. Deze 17e -eeuwse droogmakerij is opgezet om het bedreigende binnenwater om te zetten in vruchtbare en winstgevende landbouwgrond. Om het woeste meer kwam een stevige dijk van 42 kilometer lang en daar omheen werd een ringvaart gegraven. Vervolgens begonnen 43 windmolens met het leegpompen van het meer.
In 1612 viel De Beemster droog en kon de inrichting van de polder beginnen. Er werden wegen aangelegd, wegsloten en kavelsloten gegraven en boerderijen gebouwd. Dat alles gebeurde volgens een ordelijk en strak geometrisch patroon. Aan deze rationele verkaveling en inrichting heeft De Beemster zijn roem te danken. Droogmakerij de Beemster is sinds 1999 werelderfgoed. Daarnaast maakt ze met vijf forten deel uit van de Stelling van Amsterdam.

Voorzieningen:
In de kern Middenbeemster (6 kilometer afstand) is een prima aanbod van winkels met o.a. supermarkt, bakker, slager, drogisterij en meerdere restaurants. Tevens is een winkelcentrum aanwezig voor alle dagelijkse voorzieningen in het nabijgelegen Avenhorn.
Het object is gelegen op korte afstand van diverse restaurants in Noordbeemster, Oudendijk, Middenbeemster, Avenhorn, Grootschermer en Alkmaar en Hoorn.

Basisscholen in de Beemster:
Openbare basisschool de Blauwe Morgenster, Nicolaas Cromhoutlaan 2, 1462 JL Middenbeemster
Openbare basisschool de Bloeiende Perelaar, Middenpad 2, 1461 BW Zuidoostbeemster
RK Basisschool OLV van Lourdes, Jisperweg 52, 1464 NG Westbeemster

Voor het voortgezet onderwijs zijn de Beemster leerlingen aangewezen op scholen in Purmerend, Hoorn en Alkmaar. Op redelijk korte afstand is een busverbinding voorhanden.
Afstanden in autoreistijd vanaf de woning:
Alkmaar: 15 minuten
Amsterdam / Schiphol: 20 / 30 minuten
Oprit snelweg (A7): circa 10 minuten.

De woning:
Hoofdgebouw:
Rietgedekt landhuis met een woonoppervlakte van: 211 m2 verdeelt over twee verdiepingen. Traditionele bouw met gemetselde gevels en voorzien van een betonvloer met vloerverwarming en elektrische radiatoren. Houten verdiepingsvloer. De Cv-ketel is in 2021 vernieuwd. Warm water via Cv-ketel en boiler (2020). Uitgebreide elektrische installatie.
Indeling:
Parterre: entree klompenhok, grote hal met bedstee, toilet en trapopgang naar eerste verdieping, aansluitend woonkeuken met keukenopstelling voorzien van moderne apparatuur (waaronder inductie-kookplaat( 2022) overlopend in woonkamer (tezamen circa 50 m2); allesbrander in woonkamer, toegang tot terrassen (met cv-stookruimte) en siertuin via openslaande deuren; de achterzijde van de woning biedt toegang tot de badkamer met wastafel, douche en bidet; bibliotheek/slaapkamer, aansluitend voorraadkamer/slaapkamer. Alle kozijnen, ramen en deuren zijn uitgevoerd in hardhout en voorzien van dubbele beglazing.
Eerste verdieping: zeer ruime overloop, 2 ruime slaapkamers aan de voorzijde, ruime slaapkamer met inloopkast aan achterzijde.

Bijgebouw:
Houten (kantoor)gebouw met een oppervlakte van circa 130 m2 (conform NEN 2580) verdeeld over twee verdiepingen (parterre: 85 m2, verdieping 44 m2). Houtskeletbouw op betonvloer en -fundering (gebouwd in 1996). Volledig geïsoleerd. Verwarming via elektrische radiatoren (vernieuwd in 2022). Eigen elektrisch installatie.
Indeling:
Entree, hal, kantoor met werkplekken langs de wanden, toilet, pantry en trap naar bovenverdieping met grote (kantoor)ruimte.
De tuin:
Rondom de woning ligt een heerlijke tuin met vele plekjes om in de zon of in de schaduw te zitten.
De boomgaard ligt aan de achterzijde van de woning. De moestuin grenst aan het voorterrein. Riant grasland vanuit de tuin te bereiken.

Goed om te weten:
Bouwjaar woning 1821 (renovatie 1996) Bouwjaar bijgebouw: 1996.
Wand-, vloer- en raamisolatie.
Rieten kap is in 2008 vernieuwd.
Heerlijke woning met diverse mogelijkheden zoals werken aan huis of hobbyruimte/ logeerplek
Prachtig gesitueerd in de polder met fraaie vergezichten.
Aanvaarding in overleg.

Details

LiggingenVrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
TuintypenTuin rondom
Parkeer faciliteitenOp eigen terrein
Parkeren capaciteit8

Voorzieningen

  • Rookkanaal
  • Dakraam


Contact opnemen

Heb je interesse en wil je een bezichtiging inplannen? Of heb je een vraag over de woning? Vul het onderstaande formulier in en we proberen binnen 1 werkdag contact met je op te nemen.

    Het team van Parkhage