<

Houtvaartkade 36

€ 1.585.000,- k.k.

Verkocht

Houtvaartkade 36

Aerdenhout

€ 1.585.000,- k.k.

Bouwjaar 1933

Woon opp. 242 m2

Perceelopp. 451 m2

Slaapkamers 4

Badkamers 2

Garages

Type Villa

Status Verkocht

Plaats Aerdenhout

Beschrijving

In het gewilde kindvriendelijke Spiegelenburghlaan-kwartier ligt deze zeer goed onderhouden en met comfortabele maatvoering, 30-er jaren (3-onder-1 kap) hoekwoning.
Met als bonus in de diepe zonnige achtertuin een charmant tuinhuis van 55m2 (must see!).

Dit heerlijke familiehuis (Energielabel B!) heeft een woonoppervlakte van 187m², een fijne indeling met L-vormige woonkamer, uitgebouwde woonkeuken, 4 ruime slaapkamers, 2 badkamers en een kelder.

Het leuke en unieke tuinhuis is voor meerdere doeleinden te gebruiken waarbij te denken valt aan kantoor-/praktijkruimte, familieruimte, yogastudio, of verblijf voor au pair. Het tuinhuis is zelfstandig, via de schuur te bereiken.

Aan de voorzijde heeft de woning prachtig zicht op de treurwilgrijke groenrand waarmee de Houtvaart wordt omzoomt. Via de Houtvaart is voor een eventueel eigen klein bootje, een rechtstreekse verbinding tot het centrum van Haarlem en verder.

De diepe zonnige achtertuin op het westen is mooi aangelegd en vrij gelegen met een groot terras grenzend aan zowel de woonkamer als woonkeuken.

Het Spiegelenburghlaan-kwartier heeft een ideale aansluiting op diverse uitvalswegen en het NS-station Heemstede-Aerdenhout is 5 minuten fietsen. Met zeer goede treinverbindingen richting Amsterdam, Leiden, Den Haag en Schiphol.
Vlak voor het station zit ‘het rijtje’ met o.a. Albert Heijn, bloemenzaak, wijnhandel, drogisterij, bakker, visboer en Huize van Wely. Ideaal voor de dagelijkse of snelle boodschap.

Een van de absolute pluspunten van het wonen in deze buurt, is de bereikbaarheid van het strand van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, binnen 20 minuten fietsen. Daarnaast zijn de prachtige bossen, landgoed Elswout en de duinen allemaal in de directe omgeving voor lange wandelingen en een frisse neus.

Winkelvoorzieningen in Haarlem en Heemstede, veel scholen (lager en middelbaar), kinderdagverblijven en sportfaciliteiten zoals sportscholen, voetbal- en hockeyclubs zijn allemaal op fietsafstand gelegen.

Indeling:

Parterre: entree met ruime garderobe-nis; marmeren vloer in de gehele hal, toegang tot de kelder; toilet met fontein; brede L-vormige woonkamer voorzien van eiken visgraat parket met vloerverwarming, suitedeuren die de voor- en achterkamer scheiden en een moderne uitstraling geven, de voorkamer heeft een openhaard met Franse zandstenen schouw. Openslaande deuren zowel in de woonkamer als in de lichte woonkeuken die toegang geven tot het terras en de achtertuin. De lichte zonnige keuken met grote raampartijen hebben een gezellige en huiselijke uitstraling.
Kelder: Ruime droge kelder met cv installatie, goede stahoogte, zeer geschikt als voorraadruimte.

Eerste etage: Overloop met originele glas-in-lood ramen (in dubbel glas gezet), geeft toegang tot de grote lichte slaapkamer aan de voorzijde met dubbele inbouwkast; op deze verdieping een ruime badkamer met vloerverwarming, ligbad, dubbel wastafelmeubel, douche en toilet. De tweede grote slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar balkon (west) en uitzicht op de achtertuin; een derde slaap/werkkamer ook aan de achterzijde met op maat gemaakte inbouwkast en meubel met opklapbaar logeerbed.

Tweede etage: Zeer royale en fraai afgewerkte slaapkamer met volledig massief eikenvloer en mooie hoge kapconstructie (4.65m) met twee brede dakkapellen. De dakkapellen zijn voorzien van verduisteringsluiken aan de binnenzijde. Er is voldoende ruimte voor grote kledingkasten waarbij ook de zolderruimte rondom optimaal benut is met opbergdeurtjes die toegang geven tot veel vrije opbergruimte.
Lichte badkamer met open kapconstructie en Velux dakraam voorzien van vloerverwarming, douche, breed wastafelmeubel, toilet en aansluiting voor wasmachine en droger.

Tuinhuis (55m2):
Zeer ruime, lichte en goed geïsoleerde multifunctionele ruimte, open kapconstructie, openslaande deuren naar de tuin, keukentje, toilet, voorbereiding voor een douche, toegang tot berg-/slaapvliering. Het comfortabele tuinhuis beschikt over een eigen warmwater-installatie en is volledig voorzien van vloerverwarming! Aan de buitenzijde is een kast voor houtopslag.

Aan de zijkant van de hoofdwoning bevinden zich een separate fietsenberging en een ruime schuur die tevens dient als afscheiding tussen de zij-tuin en de achtertuin.

Bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlakte woning: 187m2
– Gebruiksoppervlakte tuinhuis: 55m2
– Perceeloppervlakte: 451m2
– Energielabel B
– Bouwjaar 1933, tuinhuis 2017
– Dak, gevel en vloer zijn (extra) geïsoleerd
– Pannendak vernieuwd in 2020
– Gehele woning en tuinhuis voorzien van isolatieglas
– Vrijwel alle kozijnen en ramen vernieuwd en voorzien van HR++ glas (2020)
– Glas-in-lood ramen eveneens in isolatieglas geplaatst
– Ruime berging en separate fietsenberging
– Tuinhuis zeer geschikt als kantoor-/praktijkruimte, voor au pairs of logees
– Mogelijkheid tot het aanleggen van een sloep aan de Houtvaartkade
– Laadpaal aanwezig
– Oplevering in nader overleg

Details

LiggingenAan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
TuintypenAchtertuin, Voortuin, Zijtuin
Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren, Op eigen terrein

Voorzieningen

  • Buitenzonwering
  • Rookkanaal
  • Dakraam


Contact opnemen

Heb je interesse en wil je een bezichtiging inplannen? Of heb je een vraag over de woning? Vul het onderstaande formulier in en we proberen binnen 1 werkdag contact met je op te nemen.

    Het team van Parkhage